luni, 14 martie 2011

September

Ce ştim noi despre luna septembrie? Este cea de-a noua lună din calendarul gregorian, începutul toamnei în emisfera nordică şi al primăverii în cea sudică. Data de 1 septembrie reprezintă începutul Anului Nou bisericesc şi era odinioară şi începutul anului şcolar preuniversitar. No... acum anul şcolar preuniversitar începe pe 13-14-15 septembrie. Ce mai ştim noi despre luna septembrie? Da, este un pic ciudat ca a noua lună a anului să înceapă cu "sept". "Septem" înseamnă în limba latină "şapte", în timp "septimus" înseamnă "al şaptelea". De ce aduc asta în discuţie? Pentru că, practic, în calendarul roman, septembrie era cea de-a şaptea lună a anului, lucru destul de evident. Aşa... ceva nou despre septembrie?

Petra Linnea Paula Marklund este, cu siguranţă, un nume care multora nu le spune absolut nimic. De ce ar trebui? Pentru că melodiile ei au fost destul de apreciate aici, în ţărişoara noastră. Petra Linnea Paula Marklund este o cântăreaţă suedeză de muzică dance, care a lansat melodii ca "La La La (Never give it up)", "Satellites", "September all over" sau "Cry for you". Desigur, ea este cunoscută sub numele de scenă September şi reprezintă cu adevărat luna septembrie. Este născută pe 12 septembrie 1984, iar numerele datei ei de naştere (12.9.1984) au suma 34 (3+4...). Nici că se putea să aleagă un nume de scenă mai potrivit.

Bun, de ce am ales să scriu despre ea? Pe data de 14 februarie 2011, a fost lansat noul ei album, intitulat "Love CPR". Din păcate, nu s-a auzit niciunul din single-urile de pe albumul ei pe posturile româneşti (sau, în orice caz, nu au fost promovate aşa cum ar fi meritat). Primul şi cel mai apreciat single a fost "Mikrofonkåt", care a fost number one în Suedia timp de 11 săptămâni. Desigur, o melodie în limba suedeză nu ar fi avut prea mare succes în lume, deci a fost înregistrată şi o versiune în engleză, "Me & My Microphone".

Propunere pentru posturile TV de muzică româneşti? "Resuscitate me".Propuneri pentru posturile de radio româneşti? "Mikrofonkåt" şi "Party in my head".


Propunere pentru cititori? Întreg albumul "Love CPR".01. Party In My Head
02. Resuscitate Me (Radio Edit)
03. Something’s Going On
04. Intimate Connection
05. Heat Rising
06. Walk Away
07. Ricochet
08. Hands Up
09. Me & My Microphone
10. Music
11. My Emergency
12. Walk Alone
13. White Flag
14. Bump and Grind
15. Baksmälla (feat. Petter)
16. Kärlekens tunga
17. Mikrofonkåt
18. Vem ska jag tro på
19. Teddybjörnen Fredriksson
20. Nobody Knows

Bucuraţi-vă de Muzică.

Pace, Lumină, Iubire şi Respect,
MariusZ.

Niciun comentariu: