duminică, 9 mai 2010

Dong Yi: Jewel in the Crown / Dong Yi: Vremuri apuse


Acum cateva zile am descoperit un nou serial istoric coreean: "Dong Yi: Vremuri apuse". Dupa ce am aruncat o privire pe descriere si am vazut perioada in care se desfasoara actiunea, adica sfarsitul secolului XVI, in timpul regelui Sukjong, strabunicul lui Jeongjo din "Furtuna la palat" (cunoscatorii stiu).

Ei bine, povestea nu este tocmai bazata pe fapte reale, insa personajele chiar au existat. Personajul principal este Choi Dong Yi, fiica unui manipulator de cadavre, care ulterior ajunge sclava la Academia de Muzica de la Palat si concubina regelui Sukjong. Deasemenea, ea este mama regelui Yeongjo, bunicul lui Jeongjo ("Furtuna la palat", prieteni). Oricum, este o poveste foarte draguta si relaxanta care reuseste sa ne introduca in acea atmosfera medievala si sa ne aduca la cunostinta aspecte ale culturii coreene.

Serialul a inceput sa fie difuzat in Coreea de Sud pe 22 martie si se va termina undeva prin septembrie, pentru ca sunt difuzate numai doua episoade pe saptamana. Asteptarea acestor episoade s-ar putea sa fie cam grea in situatia in care chiar va va captiva acest serial asa cum m-a captivat pe mine. La inceput ratingurile nu au fost foarte bune, insa pe parcurs ele au tot crescut si au ajuns chiar sa se dubleze in comparatie cu primele episoade. Mai multe detalii veti gasi aici.

Pace, Lumina si Iubire,
MariusZ

Niciun comentariu: