sâmbătă, 15 mai 2010

Personaje dubioase III

Stiti... cred ca e destul de evident ca traim intr-o lume foarte dubioasa. Se intampla lucruri foarte ciudate, lucruri pe care nu le inteleg si nici nu prea vreau sa le inteleg, nu de alta dar nu am voie sa ma stresez in niciun fel. Plus ca sunt prea multe personaje marunte carora li se acorda o atentie excesiv de mare in comparatie cu ce merita ei. Da, multe astfel de personaje sunt politicieni, probabil foarte mandri ca i-au inspirat pe cei de la BUG Mafia sa compuna o melodie care sa instige la proteste. Probabil sunt foarte mandri si ca sunt cele mai injurate personaje din Romania la momentul actual.

Oricum, nu despre animalismele politicienilor nostri voiam sa aduc vorba, ci despre altceva. Il mai tineti minte pe DJ Swamp, ca tot veni vorba de BUG Mafia? Ei bine, dupa ce a parasit trupa, si-a schimbat numele in Nicalai. Ba mai mult, si-a schimbat chiar si stilul. Dupa ce in urma cu cateva luni ne incanta urechile cu melodia "Rockstar", o ciudatenie care, sa zic sincer, chiar mi-a placut, iata ca Nicalai ne incanta cu varianta romaneasca a megahitlui Thu-thu-ka de acum cativa ani... sau ma rog, ceva care seamana destul de mult cu Thu-thu-ka. In fine, este vorba despre o Thu-thu-ka un pic mai manelista, pentru ca, dupa cum veti observa ascultand versurile, se da cu fara numar, se misca fesele, deci... toate astea ar trebui sa vorbeasca de la sine. Va invit sa va delectati timpanele cu "La Coka Nostru" (...)
Ah... si in caz ca nu ati ascultat pana acum melodia "Rockstar"...
Nu cred ca sunt singurul de parere ca muzica se indreapta intr-o directie foarte, foarte gresita... Atatea melodii cu voci facute pe calculator, atata autotune, atatea fetite care cred ca au talent si "canta" melodii cu zdringhi-zdringhi compuse de personaje cel putin ciudate (gen Fizz), Lady GaGa a ajuns un fel de religie a muzicii pop contemporane. Oricum, cate dintre melodiile care astazi se difuzeaza credeti ca vor mai fi difuzate peste ani si ani? Probabil un 5 % din ce se difuzeaza acum, la creme de la creme. Multi cred ca muzica romaneasca devine din ce in ce mai buna, cu toate zdranganelile astea si cu pipitele care se ling pe buze cat "canta" in clipuri in slo-mo. Asta cred ca spune totul despre mentalitatea romanului. O sa prefer mereu o melodie romaneasca de acum 5-6 ani in detrimentul uneia din 2009-2010.

Cam atat pentru acum...

Pace, Lumina si Iubire,
MariusZ

Niciun comentariu: