miercuri, 28 ianuarie 2009

Delfini


Dupa cum probabil ati observat, eu sunt un mare iubitor al naturii. Poate va suna eminescian, insa locul unde ma simt cel mai in largul meu este padurea, intr-o zi frumoasa de vara. Stia Eminescu ce stia, padurea este o inspiratie excelenta, insa sunt multe alte lucruri care merita vazute si care iti pot inspira opera, care iti pot da idei poate chiar mai bune.
Multe persoane considera ca omul este cea mai inteligenta fiinta de pe planeta, insa oare este asa? Este in firea umana acest orgoliu nemasurat de a fi cel mai bun, cel mai inteligent, cel mai cel. Tocmai aceasta vanitate ar urma sa ne coste undeva in viitorul mai mult sau mai putin apropiat.
Iata, inteligenta delfinilor este un lucru deja cunoscut de catre noi, insa oare stim cat de inteligenti sunt ei cu adevarat? S-ar putea sa avem niste surprize enorme. Sa nu uitam,totusi, ca peste 70 % din suprafata planetei este acoperita de apa, iar apa nu este un loc unde omul ar putea fi macar 50 % stapan. Este nevoie de o fiinta superioara si in mediul acvatic, iar aceea este delfinul.
Pozele si filmuletele pe care le voi include in acest post nu reliefeaza neaparat inteligenta delfinilor, ci faptul ca sunt unele dintre cele mai frumoase creaturi de pe Pamant.

Acest filmulet prezinta destul de clar faptul ca delfinii sunt foarte deschisi interactiunii cu omul, pe care il percep undeva aproape de nivelul lor.

Intrebare: cum sa nu iubesti asa ceva?

Sunt atat de dragalasi, insa nu ar trebui tinuti in captivitate.
Niciun comentariu: