marți, 7 iulie 2009

Meerkat Manor


Desigur, pentru multi dintre voi acest titlu nu inseamna absolut nimic, insa putini pot sa isi dea seama despre ce vorbesc. Postul Animal Planet difuzeaza un serial foarte interesant care are ca personaje principale niste manguste: "Meerkat Manor" ("Mosia Mangustelor"). Aceste mici creaturi s-au dovedit niste actori extraordinari, jucandu-si rolurile propriilor vieti.
Intreg farmecul acestui serial este faptul ca cercetatorii care l-au creat au decis sa nu intervina in viata suricatelor, pentru a nu o perturba si pentru a oferi o viziune cat mai realista asupra evenimentelor ce au loc in cadrul unor familii de manguste. Si iata, chiar le-a iesit.
Filmarile au avut loc in desertul Kalahari (sudul Africii, foto 1), iar in scena mai apar tot felul de alte animale (pradatori sau surse de hrana pentru manguste). Multi oameni nici nu isi pot inchipui ca ar putea avea grija de o familie numeroasa. Iata ca mangustele pot sa faca acest lucru (familia principala, The Whiskers [foto 2], numara peste 30 de membri).
Acest serial este foarte bun atat datorita faptului ca are atat un subiect frumos, cat si pentru ca este educativ. Eu vi-l recomand. :D

Niciun comentariu: