duminică, 25 iulie 2010

Desene animate

Am 18 ani şi ştiu că în opinia unora eu ar cam fi trebuit să renunţ la desene animate de câţiva ani, însă pur şi simplu nu pot şi nu văd de ce aş face eu aşa ceva. Unele desene animate sunt mai interesante şi mai bine realizate decât multe din serialele actuale şi, cu siguranţă peste orice serial care va avea premiera toamna asta la americani.

Eu când zic desene animate nu mă refer la cretinităţile care sunt acum pe Cartoon Network sau Disney, pe care eu le consider adevărate jigniri pentru public. Singurele desene care mai au un strop de umor sunt Phineas şi Ferb (deşi nu sunt fan) şi seria Total Drama despre care am vorbit în urmă cu un an şi jumătate. Eu mă refer la adevăratele desene care au apărut înainte de 2000 şi în special la cele apărute în anii 90, cum ar fi:

1.Creepy Crawlers aka "Gândăcioii", difuzat pe Fox Kids în perioada de început



2.The Real Adeventures of Jonny Quest, difuzat pe Cartoon Network până în 1999 (preferatul meu)



3.The Pirates of Dark Water, difuzat pe Cartoon Network în aceeaşi perioadă



4.Life with Louie aka "Viaţa cu Louie", difuzat pe Fox Kids şi Jetix până acum vreo... 5 ani.



5.Swat Kats, difuzat pe Cartoon Network până în 1998-1999.



6.2 Stupid Dogs, difuzat pe Cartoon Network până în 1999



7,The Mask, difuzat pe Cartoon Network până în 1998-1999



8.Courage the Cowardly Dog aka Curaj, câinele cel fricos, difuzat pe Cartoon Network până în urmă cu vreo 4-5 ani; actualmente difuzat pe Boomerang



9.Dexter's Laboratory aka Laboratorul lui Dexter, difuzat pe Cartoon Network până prin 2006 (foarte tari primele sezoane, pe parcurs au devenit penibile; actualmente difuzat pe Boomerang)



10.Spiderman (FOX version), difuzat pe Fox Kids şi Jetix până prin 2006



11.X Men (FOX version), difuzat pe Fox Kids şi Jetix până prin 2005-2006.



12.The Tick, difuzat pe Fox Kids până acum 8-10 ani.



Pentru mine astea sunt desenele adevărate. Personajele chiar arată ca nişte personaje, nu ca nişte... castraveţi cu ochi care vorbesc. Poate că nici cele propuse de mine nu sunt desenate foarte frumos, însă nu sunt făcute în bătaie de joc măcar. Subiectele celor propuse de mine poate că sunt destul de obişnuite, ca salvarea lumii, însă contează foarte mult şi umorul multora dintre acestea, că doar sunt desene animate. Să fim serioşi, umorul din "The Mask" este printre cele mai inspirate din toate timpurile. Comparând cu ce e acum... toate desenele propuse de mine se află la un nivel cu mult superior.

Cam atât pentru azi. Până data viitoare,

Pace, Lumină şi Iubire,
MariusZ.

miercuri, 21 iulie 2010

Pirats Klan

Nu ştiu câţi au auzit de Pirats Klan, din păcate. Din punctul meu de vedere este una dintre cele mai bune trupe de rap din România, dar şi una dintre cele mai vechi. Trupa s-a format în urmă cu 15 ani, însă nu au niciun album scos pe piaţă. Au reuşit să apară pe compilaţii, precum "Romanian Hip Hop vol. 1" (1995), "Romanian Hip Hop vol. 2" (1996), "Marpha 2" (1997), "Hades Records preia Controlul" (2005). Din câte ştiu, trupa are undeva în jur de 5 albume nelansate, dintre care numai "Ars Piratica" a fost urcat pe internet. Ce pot să zic, este unul dintre cele mai tari albume de rap pe care le-am ascultat până acum. Acesta a fost înregistrat undeva in jur de anul 2000-2001 şi chiar ar fi meritat toţi banii. Melodia care m-a impresionat cel mai mult de pe album este "Metafizic", pe care vă invit să o ascultaţi.



Printre cele mai cunoscute melodii se numără "Mandat pentru rimă", una dintre cele mai bune melodii rap din România.



Canalul de YouTube al trupei poate fi accesat dând click aici, iar melodiile lor pot fi descărcate de aici.

Bucuraţi-vă de muzica adevărată.

Pace, Lumină şi Iubire,
MariusZ.

marți, 13 iulie 2010

Partidul Poporului

In luna august a anului 1916 s-a luat decizia ca Romania sa intre in Primul Razboi Mondial de partea Antantei, care promisese pe langa recunoasterea drepturilor asupra teritoriilor romanesti aflate sub stapanire straina (Transilvania, Banat, Bucovina, Basarabia), si un ajutor militar. Stand, deci, la mana aliatilor nostri mai puternici, am reusit sa pierdem Tara Romaneasca,
Echipamentul militar al romanilor? Vezi Razboiul de Independenta. Echipamentul militar al inamicilor? Cel mai modern la momentul respectiv; Germania era cea mai mare putere a lumii, dupa ce a detronat Anglia din aceasta pozitie.

Anul 1917. Numai Moldova mai statea in picioare din ceea ce se numea inainte de Razboi "Romania". Ajutorul aliatilor a venit odata cu misiunea franceza condusa de Generalul Henri Mathias Berthelot. Acest ajutor a fost decisiv in economia razboiului dus de romani, reusindu-se refacerea Armatei Romane in primavara anului 1917. Au avut loc binecunoscutele batalii de la Marasti, Marasesti, Oituz. Comandantul Armatei Romane? Generalul Alexandru Averescu, ridicat ulterior la rangul de Maresal.

Anul 1918. Se realizeaza Marea Unire, Alexandru Averescu fiind unul dintre personajele cheie ale acestei mari reusite. In acest an, Alexandru Averescu infiinteaza Liga Poporului, redenumita in 1920 Partidul Poporului. A urmat o cariera politica in care a ajuns de trei ori prim-ministru al Romaniei: februarie-martie 1918, martie 1920-decembrie 1921, martie 1926-iunie 1927. Printre fondatorii Ligii Poporului se mai numara nume mari precum Constantin Argetoianu, Mihai Cantacuzino, Victor Babes sau Duiliu Zamfirescu.

Popularitatea Ligii Poporului s-a datorat in special lui Alexandru Averescu. Poporul il vedea in primii ani ai Romaniei Mari ca fiind salvatorul neamului. In martie 1920 ajunge prim-ministru, la recomandarea lui Ion I.C. Bratianu facuta regelui Ferdinand I. In timpul mandatului sau au fost semnate diverse tratate de pace, cum ar fi cel de la Trianon, din luna iunie a anului 1920, tratate care au insemnat recunoasterea Romaniei Mari la nivel international. Totusi, reformele la care se astepta taranimea intarziau, iar in decembrie 1921 regele Ferdinand I a decis sa il schimbe cu un alt personaj binecunoscut al politicii interbelice, Tache Ionescu.

Popularitatea Partidului Poporului a inceput sa scada, ulterior aparand si neintelegeri in interiorul acestuia. Constantin Argetoianu s-a autoproclamat presedinte al Partidului, insa Alexandru Averescu nu si-a pierdut speranta si a organizat o serie de intruniri in tara in anul 1924, generalul prezentand motiunea adoptata de Adunarea de la Arenele Romane (50.000 de oameni), prin care cerea demiterea lui Ion I.C. Bratianu. Acesta, insa, i-a zis lui Ferdinand ca il va aduce pe general la putere "la momentul potrivit". Momentul potrivit a fost in 1926, dupa ce Partidul Poporului a castigat 292 de mandate in Parlament. Averescu a devenit din nou prim-ministru, a inceput sa faca importante reforme economice si agrare, insa a facut si o greseala care se pare ca l-a costat cariera politica: a incercat sa il convinga pe Carol al II-lea sa revina asupra deciziei de abdicare. Ion I.C. Bratianu nu era un sustinator al acestei idei si, dupa un schimb dur de replici cu generalul, a decis sa il schimbe cu printul Barbu Stirbei.

La urmatoarele alegeri, Partidul Poporului nu areusit sa adune numarul de voturi necesare pentru a intra in Parlament, pragul electoral fiind pe vremea aceea 2 %. Membri importanti au decis sa paraseasca Partidul, iar continuitatea carierei politice a lui Alexandru Averescu era pusa sub semnul intrebarii. Cu toate ca Averescu a incercat sa il aduca la tron pe Carol al II-lea, acesta nu a parut sa il agreeze foarte mult. La un moment dat, in 1934, a incercat sa formeze un guvern de "autoritate" cu maresalul prim-ministru. Acesta, insa, dorea ca Partidul Poporului sa ajunga la putere pe cai normale, asa ca regele a renuntat la aceasta idee.

Batran si bolnav, maresalul Averescu se retrage din viata publica si moarte la 3 octombrie 1938. Ce a insemnat el pentru poporul roman? Fara el, cel mai probabil Romania Mare nu ar mai fi existat. Reveneam eventual la nivel de cnezate si voievodate, un nivel de care se pare ca nu suntem foarte departe acum.

Cu ce drept doreste un anumit individ extrem de dubios sa creeze din nou Partidul Poporului? In fine, multi oameni, probabil cam 98-99 % dintre romani, nu stiu ca a mai existat un Partid al Poporului. Multi poate chiar nu au auzit de un mare erou, poate chiar cel mai mare erou al neamului romanesc, Alexandru Averescu. Totusi, sa fim seriosi. Dan Diaconescu are o popularitate mult mai mare acum decat ar fi avut Averescu dupa lovitura de stat din 1989. Asta e tara, asta e romanul, asta e...

Pace, Lumina si Iubire,
MariusZ.