duminică, 25 iulie 2010

Desene animate

Am 18 ani şi ştiu că în opinia unora eu ar cam fi trebuit să renunţ la desene animate de câţiva ani, însă pur şi simplu nu pot şi nu văd de ce aş face eu aşa ceva. Unele desene animate sunt mai interesante şi mai bine realizate decât multe din serialele actuale şi, cu siguranţă peste orice serial care va avea premiera toamna asta la americani.

Eu când zic desene animate nu mă refer la cretinităţile care sunt acum pe Cartoon Network sau Disney, pe care eu le consider adevărate jigniri pentru public. Singurele desene care mai au un strop de umor sunt Phineas şi Ferb (deşi nu sunt fan) şi seria Total Drama despre care am vorbit în urmă cu un an şi jumătate. Eu mă refer la adevăratele desene care au apărut înainte de 2000 şi în special la cele apărute în anii 90, cum ar fi:

1.Creepy Crawlers aka "Gândăcioii", difuzat pe Fox Kids în perioada de început2.The Real Adeventures of Jonny Quest, difuzat pe Cartoon Network până în 1999 (preferatul meu)3.The Pirates of Dark Water, difuzat pe Cartoon Network în aceeaşi perioadă4.Life with Louie aka "Viaţa cu Louie", difuzat pe Fox Kids şi Jetix până acum vreo... 5 ani.5.Swat Kats, difuzat pe Cartoon Network până în 1998-1999.6.2 Stupid Dogs, difuzat pe Cartoon Network până în 19997,The Mask, difuzat pe Cartoon Network până în 1998-19998.Courage the Cowardly Dog aka Curaj, câinele cel fricos, difuzat pe Cartoon Network până în urmă cu vreo 4-5 ani; actualmente difuzat pe Boomerang9.Dexter's Laboratory aka Laboratorul lui Dexter, difuzat pe Cartoon Network până prin 2006 (foarte tari primele sezoane, pe parcurs au devenit penibile; actualmente difuzat pe Boomerang)10.Spiderman (FOX version), difuzat pe Fox Kids şi Jetix până prin 200611.X Men (FOX version), difuzat pe Fox Kids şi Jetix până prin 2005-2006.12.The Tick, difuzat pe Fox Kids până acum 8-10 ani.Pentru mine astea sunt desenele adevărate. Personajele chiar arată ca nişte personaje, nu ca nişte... castraveţi cu ochi care vorbesc. Poate că nici cele propuse de mine nu sunt desenate foarte frumos, însă nu sunt făcute în bătaie de joc măcar. Subiectele celor propuse de mine poate că sunt destul de obişnuite, ca salvarea lumii, însă contează foarte mult şi umorul multora dintre acestea, că doar sunt desene animate. Să fim serioşi, umorul din "The Mask" este printre cele mai inspirate din toate timpurile. Comparând cu ce e acum... toate desenele propuse de mine se află la un nivel cu mult superior.

Cam atât pentru azi. Până data viitoare,

Pace, Lumină şi Iubire,
MariusZ.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Fă ce te face fericit, Marius. După o vârstă omul își dorește, în secret, să redevină copil. Poți să te maturizezi și să păstrezi o latură(dimensiune) copilărească dacă îți dorești.

Numai bine.

Vlad Marmota spunea...

Batman Animated Series
Cow and Chicken
Johnny Bravo
Mad Jack the Pirate
Eek The Cat
The Secret Files of the Spy Dogs
NASCAR Racers
The Powerpuff Girls
Ed, Edd n Eddy
Samurai Jack
Codename: Kids Next Door

si mai noi 2000/2001
Batman Beyond
X-men Evolution
Spiderman Unlimited