marți, 18 ianuarie 2011

Urmaşul lui Hachiko

Îl mai ţineţi minte pe Hachiko? Eu nu cred că o să pot să-l uit niciodată. Povestea lui este una dintre cele mai frumoase din toate timpurile şi este o lecţie pe care ar trebui să o învăţăm cu toţii. Chiar suntem noi acea specie superioară? Întâmplările recente mă fac să cred cu din ce în ce mai multă convingere că nu suntem o specie superioară. Contează atât de mult că noi putem vorbi şi gândi, iar câinii nu? Desigur, în ochii unora acesta este cel mai bun argument cu care vin să susţină că suntem specia superioară.

În aceste vremuri tulburi, când totul pare să se distrugă cu o viteză uimitoare, se întâmplă să apară cineva care să ne dea lecţii. Nu, nu este nici politician, nici filosof, nici preot, ci... un câine. Aceste animale, pe care mulţi vor să le tortureze sau să le omoare, reuşesc să ne dea nişte lecţii atât de preţioase. Învăţăm noi ceva?

În Brazilia, aproape de Rio de Janeiro, au avut loc nişte inundaţii şi alunecări de teren, în urma cărora au murit cel puţin 635 de oameni. Printre aceştia se află şi Cristina Maria Cesario Santana. Ce are această femeie atât de special? Un câine, pe care l-a botezat Leao. Duminică, Leao a fost surprins într-o fotografie, stând în dreptul mormântului stăpânei lui, din cimitirul Teresopolis, dovedind faptul că într-adevăr, câinii ne pot învăţa cea mai importantă lecţie: credinţa.


Pace, Lumină, Iubire şi Respect,
MariusZ.

Niciun comentariu: