joi, 5 septembrie 2013

Lumina noptii

De câţiva ani încoace au început să crească prin curtea bunicii mele nişte flori care înfloresc seara şi se închid dimineaţa. Nu, nu este vorba despre Regina nopţii, acea floare care emană un parfum minunat şi puternic şi are petalele aşezate de aşa natură încât se aseamănă cu o stea, ca în poza următoare.


Este vorba despre o altă floare, una care parcă are ceva magic in esenţa ei. Aţi văzut vreodată o floare care să îşi desfacă petalele în faţa voastră? Unii poate aţi văzut aşa ceva în documentare, în fast-forward, dar e un cu totul alt sentiment atunci când totul se întâmplă lângă voi şi efectiv vedeţi viaţă în planta respectivă, o plantă căreia poate înainte nu i-aţi acordat prea mare atenţie. Nu am ştiut niciodată adevărata ei denumire. Când eram mic îi ziceam Prinţesa nopţii şi acum am citit un eseu scris de Felicia Puşcaş, în care îi spune Lumina nopţii. 

Asta este floarea care poate să transforme o zi proastă într-una minunată în doar câteva minute, cât o urmăriţi deschizându-se. Nu vă veţi putea abţine să o iubiţi. Chiar nu veţi putea. :)

Peace & Love,
MariusZ.

Niciun comentariu: