joi, 1 decembrie 2016

Cu Soare de 1 decembrie

În ultimii ani, 1 decembrie a reprezentat un prilej numai bun pentru ca politicienii să încerce să dezbine populația. Au încercat să facă și acum același lucru, doar că nu a ieșit așa cum și-au dorit. Peste 10 zile vor avea loc alegerile parlamentare, normal că unii au impresia că un discurs ținut de, să zicem, primarul localității în care are loc festivitatea va avea un rol electoral. Deci ăștia sărbătoresc Marea Unire prin dezbinare. Foarte interesant.

Mai departe...

Am auzit știri din zilele trecute, cum că liderul unui anumit partid politic ar fi vrut să aducă oameni din provincie pentru un soi de protest. Ceea ce nu s-a concretizat, dintr-un motiv sau altul. Există fel de fel de variante acum; oare dacă acea ființă care a făcut publică această ipoteză n-ar fi spus nimic, ar fi avut loc protestele? Eu nu știu ce să zic și, să fiu sincer, nici nu mă interesează; oricum nu votez pentru niciunul dintre aceste partide, iar ambele „personaje” mi se par toxice. Că unul dintre aceste personaje nu a fost invitat la recepția lui pește prăjit, asta e altă treabă. Face parte din show-ul electoral, care ar fi trebuit evitat de Ziua Unirii. Dar, dacă e să fie dezbinare, măcar să fie până la capăt.

Românii însă au fost cam la fel ca în anii trecuți - patrioți (măcar de Ziua Națională), oarecum entuziaști, cu drapele în stânga și-n dreapta. Show-ul politic nu cred că a contat chiar atât de mult, ca în alți ani. Dar mai interesant mi se pare că vremea a ținut cu noi. A fost o zi superbă, cu cer senin, mai caldă decât o spunea prognoza meteo. Făcând comparație cu anii trecuți, a fost un 1 decembrie minunat. Parada militară a fost frumoasă, ca întotdeauna. Ce-i drept, a lipsit un simbol atât de puternic, cum era Max, câinele erou, dar ar putea să apară altul pe parcurs.

Poate că România nu este așa cum ne-o dorim cu toții. Poate că nici noi nu suntem așa cum ne-am dori. Dar, pe parcurs, lucrurile ar putea să se îmbunătățească. În principiu, totul depinde de noi și de atitudinea noastră față de viață și de țara în care trăim. La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Niciun comentariu: