joi, 5 noiembrie 2009

E joi, deci...

...sa inceapa petrecerea!

Ce zi a fost sambata? Ia... ce zi a fost sambata?

Corect! Inca o sarbatoare pe care romanul cretin o imprumuta de la americani. Americanz good, Romanianz bad... Americanz rullz, Romanianz iz ful (haus) of cocalars... Desigur, vorbesc despre Halloween, o pseudo-sarbatoare, care este doar un alt motiv de distractie. Hai sa sarbatorim dracii, vrajitoarele, scheletii, fantomele, ceva zombi, eventual si cativa necrofili (frumoase aspiratii), sa taiem un bostan care ni se ofera drept sacrificiu si, iata... Halloween la romani (pentru ca traditia suge).
Bun... si ce ar fi de facut in conditiile astea? Sincer... era o vreme cand ma entuziasmam atunci cand se anuntau petreceri. Eu unul n-am facut diferenta intre carnavalul florilor si petrecerea de Halloween la care am fost in urma cu cativa ani. Astazi o fac. Nu trebuie ca o astfel de sarbatoare sa existe pe teritoriul acestei tari, depsre care chiar si Papa Ioan Paul al II-lea a spus ca este "Pamant Sfant". De ce trebuie sa fim noi bombardati cu toate rahaturile americane? De ce tradtiile noastre trebuie sa fie inlocuite cu pseudo-sarbatori straine?

Bine... si inca nu a fost isteria de la Sf. Valentin...

Ca tot veni vorba de americani, ma voi opri din nou asupra serialelor cretine pe care acestia si/ni le propun. ABC ne propune un serial S.F. extraordinar, cu cateva efecte speciale care aduc aminte de "Ziua Independentei" (frate, astia sunt obsedati de Apocalipsa... paranoia). Bun, sa analizam episodul pilot al serialului "V" (care a avut un rating foarte bun in S.U.A., in jur de 9 daca am inteles bine). Personajele principale isi vad de treaba cand se cutremura pamantul o data, de doua ori, de trei ori, adjudecat V-ilor. Apar ditamai navoaiele spatiale si americanii (ma rog... pe americani ii arata) raman cu gura cascata (like d'ooooh). Apare o imagine mare cu o tipa, Anna, care zice "we come in peace", suntem bucurosi ca v-am gasit, bla bla bla, am venit sa facem schimb: noi vrem resurse si dam tehnologie. Ce sa mai, un asemenea discurs lacrimogen nu duce decat la aplauze din partea americanilor (superba scena... si originala pe deasupra). Desi 95 % din lume era orgasmica si multiorgasmica... nah... au venit extraterestrii si ne sunt prieteni si sunt asa draguti si... arata ca noi si... Anna e draguta si... ma rog, au existat si sceptici: Erica, agenta FBI, un preot si alti cativa care au fost destul de inteligenti ca sa intrebe "de ce acum?", "de ce noi?" si "de ce arata ca noi?". Desigur, a urmat un atac al V-ilor asupra scepticilor. Extraordinar, extraterestrii au trimis o duzina de ninja pe capul lor (foarte inteligent). Unul din sceptici afla ca unul din cei mai buni prieteni ai sai era extraterestru, dar era V bun. Practic, care era faza? V-ii erau de mai mult timp pe Pamant si erau in functii inalte si... ca sa vezi... provocau haos. Deci, inca un serial in care extraterestrii vor sa ne extermine. Multumim, S.U.A., pentru un nou pumn de stereotipuri.Mmm... ce rip-off o fi asta oare?

Stiti ce zi e azi? Normal ca stiti ce zi e azi. Scrie peste tot! Astazi vor avea loc, la Berlin, MTV European Music Awards. Si cine putea sa aiba mai multe nominalizari, decat acest gay icon, aceasta femeie, despre care... s-a crezut ca are si coco-coco, si radda-radda, un adevarat model pentru toate tinerele. A reusit sa vanda copii ale albumului sau de debut, "The Fame", pe banda rulanta. Toate single-urile sale au evenit la scurt timp hituri. Vulgaritatea si prostul gust sunt la ele acasa, cand vine vorba de Lady GaGa, insa trebuie sa recunosc ceva. Intr-un promo al EMA, Lady GaGa a declarat astfel: "Sunt adesea criticata pentru ca ma imbrac prost, pentru ca sunt vulgara, insa sunt inteligenta. Nu stiu daca a stat cineva sa asculte versurile, insa chiar sunt gandite.". Asta chiar mi-a dat si mie de gandit. Am luat doar melodia "Paparazzi" ca exemplu si pot sa spun ca am ramas placut surprins cand am vazut ca... are dreptate. Desi in multe melodii, ea are o obsesie pentru faima, ea prezinta acum totul din perspectiva acestor paparazzi, care o asalteaza (haide, GaGa, sa nu-mi spui ca nu-ti place).Asta a fost Lady GaGa la VMA 2009... ce orori ne vor astepta azi?

Ca o completare la capitolul "vulgaritate", intr-un alt promo al EMA, o tipa blonda cu un singur neuron dependent de fasole, a spus ceva foarte inteligent: "Cu cat mai multa sexualitate, cu atat mai bine." Deci, la ce ar trebui sa ne asteptam azi? Desigur, Lady GaGa va sustine un recital, deci... sexualitate. Sau poate va sta Katy Perry cu un sfarc la vedere.

Vom vedea. Adica... veti vedea, eu o sa fac rating celor de la PRO TV (Europa League). Hai, fratilor, poate mai batem si noi pe cineva in Europa League. Adica... nu noi, voi.

Over & Out,
MariusZ

Niciun comentariu: