luni, 21 iunie 2010

Sanomi

Acelasi an 2003. Acelasi concurs. S-ar putea ca unii dintre cititorii mei, atatia cati sunt ei, sa stie ca muzica pe care eu o promovez are, in mare parte, legatura cu Eurovisionul. Chiar daca majoritatea tarilor trimit melodii banale, in bataie de joc, Exista, totusi, si originalitate prin pleiada de balade dubioase si melodii de adormit copilasii.

Cum ziceam, mai apar si melodii si interpreti originali. Intr-o postare anterioara pomeneam de Alf Poier, austriacul care mormaia despre animale si care a iesit in fata a milioane de telespectatori imbracat foarte lejer. In 2003 a castigat Sertab cu melodia "Every way that I can". La doar doua puncte distanta s-au aflat reprezentantii Belgiei, Urban Trad, cu melodia "Sanomi". Ce inseamna "Sanomi"? Pai... nu inseamna nimic. Trebuie neaparat sa insemne ceva pentru ca melodia sa se numeasca astfel?

Limba in care este cantata melodia este... imaginara. Si a iesit una dintre cele mai tari melodii pe care le-am auzit vreodata. Genul muzical este... nici nu stiu la ce gen sa ii incadrez pe cei de la Urban Trad. Hai sa zicem ca genul este folk combinat cu elemente moderne (R&B, Eurodance). In orice caz, melodia merita ascultata si ar fi meritat sa castige, fara indoiala. Si ar fi castigat daca diaspora turca ar fi fost mai putin numeroasa, Melodia suna cam asa:Deci da, mai exista si altceva pe langa toate zdranganelile cretine cu care suntem intoxicati zi de zi. Alte melodii interesante ale Urban Trad:

Bucurati-va de muzica.

Pace, Lumina si Iubire,
MariusZ.

Niciun comentariu: