joi, 22 octombrie 2009

E joi, deci... (III)

...viata-i dura. Si nu numai pentru ca e criza si in camera mea e aproape la fel de frig ca afara (o sa ma iau si de cretinii astia mai tarziu), dar pentru ca "intre viata mea si a ta e ceva".
CEVA?
Pe bune, house-ul este noul trend, noua fitza (mai ceva ca Chelsea de Ialomita... apropo, felicitari Unirea, una din putinele echipe romanesti care nu sunt ZGARCITE cu fotbalul). Nu stiu daca e chiar noua manea, pentru ca... nu stiu... nu mi-ar placea sa mi se spuna ca sunt manelist, nici macar partial, insa un lucru e clar: melodia asta pe care v-o prezint este de-a dreptul... rusinoasa. Detine ingredientele unui mare hit: negativ bestial si versuri din care nu poti/trebuie sa intelegi nimic. Desigur, "intre viata mea si a ta e ceva" este un vers (specialistii zic ca sunt, de fapt, doua, iar unii se hazardeaza sa spuna ca sunt chiar trei) chiar si sub nivelul unui manelist obscur. Oricum, potentialul este imens. Doamnelor si domnilor, fara a mai lungi vorba, va prezint un viitor hit:

DJ Sax feat. Fabio & Emmy - VreauPentru melancolici, ceea ce o sa scriu in continuare este un text din Scinteia, 21 octombrie 1989 (sursa: Jurnalul National, suplimentul Scinteia).

"Exprimandu-si nemarginita si profunda recunostinta fata de prodigioasa si stralucita activitate teoretica si practica desfasurata de secretarul general al partidului, consacrata propasirii si infloririi patriei noastre, cei aproape 3.800.000 de membri de partid, participantii la adunarile generale de dari de seama si alegeri, au dat glas, intr-o atmosfera plina de insufletire si entuziasm, vointei unanime a intregului nostru partid si popor, ca la cel de-al XIV-lea Congres, tovarasul Nicolae Ceausescu (...) sa fie reales in suprema functie de secretar general al partidului..."

Dumnezeule, ce mai fraza. 123 de cuvinte are aceasta fraza (unele aberatii lipsesc; le-a fost mila celor de la Jurnalul de stomacele noastre). Sa recapitulam: Ceausescu a fost reales in functia de secretar general al Partidului Comunist. Am facut economie de cuvinte; propozitia mea are mai putin cu 111 cuvinte decat cea a tovarasului.

Ce s-a schimbat si ce nu? Nu stiu, verificati ceea ce este bolduit si ganditi-va cine a folosit aceasta expresie 20 de ani mai tarziu. Hai, ca nu e greu daca va uitati la posturile de stiri. ;;) Ce parere aveti, s-a schimbat ceva?

Si, desigur, cum am promis, e randul dragilor mei consateni (satul Buzau, daca nu stiti) carora le place foarte mult sa traga de timp.
Viata in Romania este foarte frumoasa. De ce? Pentru ca n-ai niciodata timp sa te plictisesti. Bine, sunt doar cateva momente, insa nu sunt semnificative. Intotdeauna gasesti ceva de facut, intotdeauna gasesti ceva sau pe cineva pe care sa te enervezi (in general persoane plictisite, care nu te lasa sa te plictisesti). Intreg orasul nostru este un santier. Este criza? Ei rahat... Se construieste peste tot cate ceva: cartier rezidential, hypermarket, se renoveaza sau pur si simplu, cladirea isi schimba destinatia si se redecoreaza. Daca doar treci prin oras si iei Bd. Unirii de la un capat la celalalt, o sa zici ca Buzaul nu e rau deloc, insa... te inseli, prietene. Stii, intotdeauna conductele se sparg, oamenii trebuie sa sparga asfaltul ca sa repare, apoi toarna asfalt pentru ca la doua zile sa il sparga iar pentru ca... nah... ori au uitat ceva, ori au facut munca de mantuiala. Uneori, aceste specimene carciumoide vor sa schimbe conductele si aduc unele noi, sparg asfaltul prin iunie-iulie, lasa totul in soare, apoi isi aduc aminte prin octombrie ca au o treaba de facut. Coincidenta sau nu, s-au apucat de treaba cu o zi inainte sa se lase frigul. Rezultatul? Apa calda si caldura nu ai, daca locuiesti in Brosteni sau Dorobanti, de exemplu, si nu ai centrala, si trebuie sa stai in propria ta casa cu geaca. Cate grade sunt la mine in camera in acest moment? 18.4. Cand vin apa calda si caldura? "Nu stim sigur, probabil peste doua saptamani".
Plictiseala, te iubim...

Love & Peace,
MariusZ

Niciun comentariu: