joi, 29 octombrie 2009

Pentru ce?

Da, asta ma intreb. Pentru ce? Pentru ce ne facem atatea planuri, atatea sperante, cand se poate intampla ca maine (Doamne fereste) sa mori prosteste? Oh... asta-i farmecul vietii. Trebuie sa fie ea nedreapta si sa faca victime printre cei care chiar isi doresc sa traiasca, nu? Bine, mai sunt si dementi care vor sa-si ia viata ca s-au despartit de Geta dupa 3 saptamani de dragoste, ca Nelu nu mai raspunde la telefon sau ca tati n-are bani sa le dea, insa fiecare ar trebui sa primeasca ce merita, nu? Stiu, stiu, vechea poveste cu "o sa primesti ce meriti cand ajungi la Judecata de Apoi si atunci or sa (...) si o sa ajungi fie in Rai, fie in Iad", chiar eu cred in asa ceva, dar... nu stiu. Nu ar fi mai drept ca aceia care isi doresc sa traiasca si fac ceva frumos in viata, chiar sa primeasca asa ceva?
Intotdeauna tinerii au fost cei care au dorit imbunatatirea societatii, care si-au dorit schimbare, evolutie, care au venit cu idei frumoase si totusi... in 1848 au murit tineri, in 1989 au murit tineri, totul pentru ca au avut perspective, idei frumoase. Si, desigur, exista ignorantii.
Q: Ce au fost pasoptistii?
Ignorant: Onanisti, da-i dracu'.
Da, asa merita tratati cei care fac ceva de catre cei care stau cu mana in gura si nu fac nimic, decat sa dea din gura. Ce conteaza sa stii cine au fost pasoptistii, cand la noapte te duci in club la agatat?

Bun... si acum o sa spun cazul care chiar m-a impresionat si... care chiar m-a inmuiat. Stiam si inainte ca viata e nedreapta, insa totusi... Vreau sa va spun ca nu stiam nimic despre aceasta persoana inainte de a muri, insa cazul ei chiar m-a impresionat.

Taylor Mitchell, nascuta in august 1990, decedata la 28 octombrie 2009 (da, doar 19 ani). Canta muzica folk din 2006, iar anul acesta, in primavara, isi lansase primul album independent. Tocmai fusese nominalizata la sectiunea Young Performer of the Year in cadrul Canadian Folk Music Awards. Pe 23 octombrie isi incepuse turneul... nu a mai apucat sa-l termine.
Pe 27 octombrie 2009, Taylor facea o drumetie singura in Dealurile Cape Breton, Nova Scotia. Pe durata acestei drumetii, ea a fost atacata de doi coioti (DE COIOTI, DOAMNE? ASA MERITA SA MOARA?). In timpul atacului, alti drumeti au gasit-o si au alungat animalele, apoi au sunat la 911. Cand au ajuns cei de la urgente, ea a fost dusa la un spital in Cheticamp, iar apoi transporatata la Queen Elizabeth II Health Sciences Centre din Halifax in stare critica. A murit in timpul noptii.
Se estimeaza ca in zona SUNT DOAR 5 SAU 6 COIOTI. Acesta este doar al doilea atac al coiotilor care s-a soldat cu moartea celui atacat... Cat ghinion sa ai... si cat de nedrept...

Taylor Mitchell - Don't know I got here...,
MariusZ

Niciun comentariu: