sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Cretini

Probabil ca imi scapa ceva. Probabil ca mesajul meu, practic semnatura mea, "Pace", este de fapt un mare rahat si pur si simplu nu sta in natura umana sa pastreze asa ceva. Din cauza asta incerc sa imi dau seama cine sunt mai cretini: eu si cei care promovam pacea sau BARBARII care fac asa ceva?

Oare ce raspuns ar da oamenii? Cumva e atat de interesant sa vezi oameni batandu-se, impuscandu-se, taindu-se in sabii si tot tacamu'? Intr-adevar, sunt fan al wrestlingului, care la baza are luptele greco-romane. Ma uit la box, ma uit la MMA, ma uit la UFC. dar astea sunt sporturi de contact, ceea ce inseamna ca astia care se bat nu se omoara intre ei ca prostii. Exista accidentari, asta e adevarat, dar te poti accidenta si cand joci fotbal, tenis sau sah (eu stiu... iti cade o lustra in cap in timp ce joci sah cu o fantoma). Ideea e ca astea reprezinta sporturi (bag si wrestlingul in categoria asta, desi e mai mult soap opera...) si nu ar trebui sa aiba nimic de-a face cu armele.

In fine, sunt mai multe probleme care ar trebui puse in legatura cu ceea ce s-a intamplat cu echipa nationala a statului Togo:

1.Au avut un noroc incredibil, ca rebelii congolezi au folosit aproape toate gloantele pe autocarul cu bagajele.
2.Nu exista, totusi, forte de ordine in zona aia? Cum e posibil ca rebelii aia sa umble cu atatea arme pe strada si sa nu fie controlati macar?
3.Traim in secolul XXI in principiu. Se spune ca Romania este cu 50 de ani in urma, ca ne-au mancat porcii comunisti. Angola cu cati ani e in urma?
4.De ce lasi sa se organizeze un eveniment sportiv precum Cupa Africii pe Natiuni la fotbal intr-un stat in care nici n-a apucat sa se termine bine razboiul civil care a durat un sfert de secol?

E destul de infiorator cand ma gandesc ca in vara va avea loc Campionatul Mondial de Fotbal in Africa de Sud, o tara in care tabara hotii pe masina ta ca sa ti-o fure. Si daca cumva indraznesti sa te opui...

Dar asta e... Unii vor globalizare, dar un lucru trebuie sa fie inteles: fara sa fiu rasist sau ceva de genul, Africa este cu cateva zeci, poate chiar sute de ani in unele locuri, in urma in comparatie cu restul lumii. Ai argumentul ca in 2002 Coreea de Sud si Japonia au organizat foarte bine Campionatul Mondial, insa... asta nu inseamna ca toata lumea e pregatita pentru a organiza un asemenea eveniment.

In fine, le doresc insanatosire grabnica celor care au fost raniti in urma atacului si visez in continuare la o lume mai buna...

Pace, Iubire & Respect,
MariusZ

Niciun comentariu: