joi, 14 ianuarie 2010

E joi, deci... (2x02)

...au aparut din nou cartile din colectiile Biblioteca Pentru Toti si Adevarul. Come on. Carti la pret de criza. Primiti si un ziar gratis.

Ce pot sa zic. Este mijlocul lunii ianuarie si incerc sa imi definitivez lista cu evenimentele si lucrurile pe care le astept cu foarte mare interes anul asta. Pe lista mea sunt: Cupa Africii pe Natiuni (acum in desfasurare), Australian Open, Royal Rumble 2010, Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver, Wrestlemania 26, Eurovision 2010, Roland Garros, Wimbledon, Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud (de unde lipsim, cum este normal...), US Open si... in general tot ce inseamna snooker.

Eurovisionul este, dupa cum vedeti, pe lista evenimentelor pe care le astept cu mare interes si sunt sigur ca multi dintre voi imi impartasesc sentimentul. Acum doi ani au fost foarte multe melodii frumoase, melodii pe care le ascult chiar si acum, precum "Qele Qele" (Armenia), "DJ take me away" (Bulgaria), "Era stupendo" (Elvetia), "Secret combination" (Grecia), "Hold on, be strong" (Norvegia), "Oro" (Serbia), "Believe" (Rusia) si, in special "The fire in your eyes" (Israel). Si anul trecut au fost melodii frumoase, ca "The highest heights" (Elvetia), "Ljepa tena" (Croatia), "Bistra voda" (Bosnia), "Jan Jan" (Armenia), "Always" (Azerbaijan), "Fairytale" (Norvegia) sau "Is it true?" (Islanda).

Anul asta s-a micsorat numarul de tari participante, avand in vedere ca aceste patru tari care au trimis tot timpul piese cel putin ciudate (Andorra, Muntenegru, Ungaria, Cehia). Dar se intoarce Georgia (aplauze, we don't wanna put in). S-au anuntat si cateva melodii care vor participa la Eurovision si nu pot spune decat ca sunt cel putin bizare. Iata-le:

Olanda (Ik ben verliefd, Shalalie... artistul va fi ales in curand)Elvetia (Michael von der Heide - Il pleut de l'or)Bosnia & Herzegovina (Vukasin Brajic - Munja i grom)Brrrr... numai mie mi se pare ca am mai auzit asta altundeva?

Albania (Juliana Pasha - Nuk mundem pa ty)Trei cuvinte: EPIC MUSIC FAIL. Prietenii stiu de ce.

Si ca sa nu fiu carcotas pana la capat (ca as putea, asta e fara indoiala), trebuie sa imi exprim bucuria ca o trupa ca maNga ajunge la Eurovision, in sfarsit. maNga, trupa care a castigat Best European Act (sau ceva gen), este din Turcia si canta rock alternativ. Yes! Acum sa vedem cu ce piesa participa :-s.

Trec de la una la alta. Cati dintre voi si-l mai aduc aminte pe Carlos, fostul mare portar al Stelei cu mainile pline de sapun in fiecare meci (gen... cu mainile curate). Ei bine, s-a descoperit ca bunica'sa e angoleza si, datorita acestei minunate situatii, a ajuns sa apere poarta Angolei. Si normal, este singurul jucator alb din echipa. In mod normal, badea Carlos ar trebui sa fie o pata de culoare intr-un meci Angola - Mali. Si a fost... iata ce a reusit portarul pe care l-am copiat de atatea ori cand jucam fotbal ( :D:"> )Ce pot sa spun in afara de... EPIC GOALIE FAIL. Ce poti sa-ti doresti mai mult de la viata (in afara de discutia despre banane pe care a inceput-o Radu Banciu in timp ce comenta un meci Ghana - Guinea)?

Si cum poate sa continue rubrica aceasta, decat cu ciudatenii spuse de ciudati? Iata ce poate sa spuna Pat Robertson, care, din ce am observat, s-ar putea sa fie mare fan Supernatural. El e gata sa bage mana in foc ca haitienii s-au dus la intersectie, au ingropat o cutie cu datele lor personale, apoi vine demonul si ei ii cer sa ii scape de francezi. "Pai da, va scap de francezi, dar odata si odata o sa vina un cutremur si o sa va ia dracu'". Prea bine. Au incheiat pactul, frantuzii s-au intors la locul lor si haitienii au trait fericiti pana la adanci cutremurari.

Desigur, este numai vina Satanei, ca nah... pentru unii, asta e in toate, desi Biblia spune altceva. Eh, ce mai conteaza acum? Nu sunt placile tectonice sau vulcanii subacvatici de vina pentru cutremure, nu putem sa dam credit geografiei, ca suntem oameni si trebuie sa ne complicam.

Cam atat pentru azi.
Pace, Lumina, Iubire & Respect,
MariusZ

Niciun comentariu: