duminică, 3 ianuarie 2010

E 2010, deci...

...a mai trecut un an si nici macar nu m-am inecat in clisee. N-am spus "La multi ani", desi asa este frumos si asa este normal. Ce-i drept, unde-i bucuria? De ce suntem bucurosi? Ca a mai trecut un an? Ca am supravietuit? Si ce daca? Chiar daca supravietuiesti, pana la urma mori. Cand? Nu stii. Poate fi azi, poate fi maine, poate fi la anul... dar nu anul trecut.

Privind totul cu seriozitate, ce rost are sa supravietuiesti daca nu te faci remarcat cu nimic? Te nasti cu potentialul de a deveni cineva, traiesti ca turma si mori un nimeni. E atat de frumos sa traiesti doar pentru a perpetua specia? Atunci ar trebui sa te numesti... eu stiu... mangusta, gen...Dar ele sunt animale, iar noi suntem oameni. Nu este ironic ca mangustele de mai sus au ajuns sa fie mai cunoscute decat 95 % din populatia umana?

Ideea e ca a trecut un an in care au aparut o gramada de staruri fabricate in cuptorul cu microunde OTV si a altor emisiuni de inspiratie otevista, iar prostimii se pare ca nu-i pasa. Ce lasa aceste staruri fabricate in urma lor? Niste inregistrari, care oricum vor fi aruncate la gunoi. Cine isi va mai aminti de Magda Ciumac dupa 5-10 ani? Cine isi va mai aminti de Eva Kent sau Sexy Braileanca? Nimeni, pentru ca nu lasa nimic bun, nimic memorabil.

Toti cred ca daca ai bani esti fericit. Unii chiar au fetisuri cu bani. Eu nu vreau decat sa fiu sanatos, sa am timp, sa traiesc decent si sa ma simt bine in felul meu, nu in felul altora. Daca ai bani multi ce faci? Ii cheltuiesti in club cat dai din cur pe club-dance-house in engleza cu zdringhi-zdringhi... sau poate pe manele, ca si asa diferenta e din ce in ce mai mica.

Bine, bine, e 2010, e sfarsitul deceniului 201, primul deceniu al mileniului 3 si al secolului 21. Fac atatea calcule si nici macar nu stiu pentru ce. A, da... voi incerca sa fac o recapitulare a generatiilor de la sfarsit de deceniu:

1910 - generatia zburatoare; oamenii au incercat sa zboara ca niste pasari si unii au reusit sa cada ca niste bolovani; altii au incercat sa dezvolte automobilele, pentru ca tinerii care aveau sa traiasca peste 100 de ani sa mearga cu 120 km/h prin oras. Multumim, Henry Ford.
1920 - inceputul involutiei - trendul era: hai sa ne omoram intre noi, ca asa zice sefu' ca e bine pentru tara noastra; da, da, bine macar ca nu mai e Papa. Aceasta generatie poate fi numita ori Australopitec, ori Generatia Charlie Chaplin.
1930 - traiasca criza. unii cretini au inceput sa ii invrajbeasca pe altii impotriva altora si astfel au creat ura intre cretini. Aceasta este Generatia muta, avand in vedere popularitatea filmelor mute; macar atunci nu puteau fi dublate desenele animate...
1940 - incepe totul cu o criza, se termina cu alta... fratilor, o tinem tot intr-o criza. aceasta este generatia "Let's play pretend", ca... toti s-au prefacut ca vor pacea... din cauza lor e mai multa materie in manualele de istorie.
1950 - totul incepe cu o criza, continua cu o pace, apoi toata lumea incepe sa zgandare rahatul in cautarea altor razboaie. Generatia Propaganda sau Generatia Hiroshima & Nagasaki. de-aici s-a rupt totul.
1960 - generatie plina de arta, plina de iubirea pentru arta. din aceasta perioada incepe legenda Playboy, de aceea generatia va purta acest nume.
1970 - avem Beatlesi, avem JFK, avem anticomunisti, avem alti comunisti, dar cel mai important este ca avem hipioti. 1910 a fost generatia zburatorilor, aceasta e Generatia High... din ce in ce mai hardcore.
1980 - a aparut o noua cultura: Star Wars. Luke Skywalker e Iisus, Obi Wan Kenobi e Dumnezeu, iar Yoda trebuie sa fie Buddha. Generatia Star Wars
1990 - fara doar si poate, aceasta este Generatia Anticomunista (ideile americane au ajuns la europeni cu intarziere de 30 de ani. Efectul Cernobil? Nu... nu inca.
2000 - de-abia asta este generatia Cernobil, pe care o tot pomenesc atunci cand vad cretinitati gen

2010 - categroci generatia manelo-club-dance-house in romgleza cu mult zdringhi-zdringhi si autotune, ca de-asta-i viata frumoasa.

Dragut. Cam asa ceva a ramas in urma. Urmeaza eventual... generatia porno? Sau poate generatia femeilor care au dezvoltat doua perechi de testicule? Probabil ca prima e mai apropiata...

Pana joi,
Pace, Iubire & Respect,
MariusZ

Niciun comentariu: