duminică, 14 martie 2010

Personaje dubioase I

Probabil ca aceasta va fi sectiunea cea mai incarcata de acum inainte. Sunt atatea personaje dubioase in lumea asta in toate domeniile, incat poate ar cam trebui sa postez zilnic asa ceva sau sa fac un post kilometric plin cu ele. Dar trecem peste asta. Dubiosi vor exista pentru tot restul zilelor. Fie, acum sa nu se creada cumva despre mine ca zic ca n-as intra in aceasta categorie. Posturile mele precedente cred ca spun destule despre mine.

Dar destul despre asta.

Primii ciudati pe care ii voi nominaliza sunt cei de la trupa Foxy Shazam. Am descoperit aceasta trupa intamplator intr-o noapte pe Wikipedia. Am vazut ca genurile lor muzicale ar fi experimental rock, post-hardcore si progressive rock, niste chestii cu care nu ma prea impac, sincer sa fiu. Am zis, totusi, sa ascult ceva de-al lor. Nu ma asteptam sa-mi placa, De fapt, nici nu prea stiam la ce sa ma astept, avand in vedere ca muzica in sine este un personaj dubios plin de zdringhineli si zdranganituri, ca sa nu mai zic de zbierete. Peste ce am dat?Bun. Asta este... ceva. Trebuie sa recunosc ca m-am distrat copios vizionand clipul, mult mai mult decat daca m-as fi uitat la... Divertis, de exemplu, cu tot respectul pentru membrii acestei trupe de umor politic (bleah). Nici melodia nu este tocmai rea, desi la un moment dat devine un chilamandroc de zdranganeli, iar in capul meu se prepara, deasemenea, un chilamandroc.

Sincer sa fiu, ii apreciez pe cei de la Foxy Shazam pentru ca fac ceva diferit si nu lalaiala cu efecte pe voce ca altii gen Jason Derulo aka Sorinel Copilul de Aur varianta amiericanski (si exemplele pot continua chiar pana la Mariah Carey). Nu pot sa inteleg de ce folosesc aceste efecte pe voce oameni care chiar au voce. La Kanye am inteles oarecum, ca avea un vis, saracutul de el, sa cante R&B si cum vocea nu-l prea ajuta... La Puya am inteles, ca i-a urmat exemplul lui Kanye (nu vreau sa folosesc un termen precum "copiat"... sau poate ca da; oricum a dat-o de pe "golan" pe "barosan"). Dar Mariah Carey sau Alex de ce fac asta? Turma?

Si se mai mira lumea cum de un cioban a ajuns atat de mare si de cunoscut... Ma rog, am cam dat-o in diverse, dar toate personajele pe care le-am nominalizat sunt dubioase, deci se incadreaza.

Cam atat pentru azi. Pana data viitoare,

Pace, lumina si iubire,
MariusZ

Un comentariu:

Alina spunea...

a da, nu am mai auzit de ei in viata mea =)))