joi, 18 februarie 2016

Sequels and Revivals...

Nu-i vorba că nu sunt deschis or anything, dar melodia asta de pe generic pare cam bizară; nici nu vreau să mă gândesc cum o să sune în română, având în vedere traducerile foarte proaste făcute de-a lungul vremii. :))
Da, anul ăsta (cred) ar trebui să apară și un spin-off al desenului Samurai Jack, pe care genialii producători americani îl lăsaseră în coadă de pește (eu țin minte că am văzut un film de lung metraj în care Jack îl omora pe Aku și se întorcea în timpul lui, dar nu îl mai găsesc nicăieri; nici măcar vreo mențiune a filmului ăstuia nu mai există), probabil din cauza audiențelor scăzute - asta se întâmplă atunci când tragi de timp cu finalul. Acum văd că o să apară și un spin-off al The Powerpuff Girls; în mod normal, fetele ar trebui să fie măcar adolescente, dar poate că experimentul Profesorului Utonium le-a făcut nemuritoare și copii pe vecie (cam trist pentru cineva care ar vrea să se combine cu vreuna din ele, no?).
Dar de unde până unde dorința asta de a readuce la viață niște seriale din trecut? Acum vreo lună a avut loc finalul miniseriei ”Heroes Reborn” (spin-off al serialului Heroes, pe care îl lăsaseră fără final din cauza audiențelor foarte mici în raport cu cheltuielile). Acum rulează în SUA un spin-off al The X-Files (poate cel mai bun serial Sci-Fi ever), care are o audiență în continuă scădere (minisezonul ăsta a pornit de la 16.19 milioane de telespectatori și a ajuns acum, la episodul 5, la 7.07; chestia asta mă face să cred că va exista și un soi de continuare, dar care va eșua și va ajunge undeva pe la 5-6 milioane de telespectatori, cel mult). Am înțeles că vor să facă un spin-off și la Prison Break, un serial de care nu mi-a păsat niciodată. La cinema sunt tot mai multe sequel-uri (deci, cum ar zice Be Vali, „Pola originalitate”) ale unor serii de succes, ca „Batman”, „Spiderman”, „Superman”, „Avengers” & shit - de parcă supereroii ar fi singura chestie interesantă de văzut. Nu sunt vreun scelerat ca să spun să fie interzise chestiile astea; doar spun că nu-mi place direcția în care a luat-o cinematografia.
Sunt curios ce o să mai urmeze. Poate vreun sequel la Popeye the Sailor (bazat pe fapte reale, bien sur), Top Cat (de asemenea, bazat pe fapte reale), vreun revival la NBC Studios - Days Of Our Lives (ah, ce vremuri) sau Sunset Beach; ah, și un al doilea revival la Dallas (1978 TV series). Cât despre filme și seriale la noi, cum ar suna un remake la Toate panzele sus sau la seria BD - Brigada Diverse? Bine, mulți dintre actori au murit, dar cum ar fi un Paul Ipate în rolul unui Patraulea devenit între timp general cu patru stele? Maxim, am spus!
Și, că tot veni vorba despre „The Powerpuff Girls”, mi-am adus aminte de melodia asta foarte simpatică din episodul „Mime for a change”. „Love makes the world go round” este titlul ei („Dragostea face pământul să se învârtă” mi se pare că era în traducere). Și, după ce cântă acolo despre dragoste, fericire & shit, îl bat pe clown-ul ăla de-l găsește nebuneala. :))

Niciun comentariu: