vineri, 27 august 2010

Jocurile Olimpice 2010 - final

Ieri a fost ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice de Vară pentru tineret de la Singapore. România a fost reprezentată de 30 de sportivi în 12 sporturi: atletism, gimnastică, judo, nataţie, canotaj, canoe, tenis de masă, haltere, tenis, box, scrimă şi tir.

Această ediţie a Jocurilor Olimpice scoate în faţă nişte promisiuni ale sportului românesc, care desigur că nu vor avea loc pe "posturile de sport" din România. Sportivii români au câştigat 7 medalii (Andrei Muntean - aur la sol, Alina Rotaru - argint la săritură în lungime, Bianca Razor - argint la 400 m, Andrei Muntean - argint la paralele, Diana Bulimar - argint la sol, Ioan Prundeanu - bronz la canotaj, Răzvan Tudosie - bronz la 50 m bras), acestora adăugându-se încă două de bronz în cadrul competiţiilor mixte (echipe formate din sportivi din ţări diferite): Bianca Razor - bronz la 400 m ştafetă şi Ioan Vişan - bronz la judo.

România a încheiat pe locul 34 într-un clasament neoficial al medaliilor câştigate. Pe primul loc în acest clasament se află, de departe, China cu 51 de medalii (30 aur), fiind urmată de Rusia cu 43 (18 aur) şi Coreea de Sud cu 19 (11 aur). Fraţii noştri de peste Prut au câştigat, deasemenea, două medalii: Iulia Leorda - argint la lupte greco-romane, 46 kg şi Daniel Svaresciuc - bronz la box, categoria +91 kg.

Tot respectul meu pentru aceşti sportivi. Sper ca recunoaşterea mea să îi facă şi pe ceilalţi să îşi întoarcă faţa de la fotbal către cei care chiar merită.

Pace, Lumină, Iubire şi Respect,
MariusZ.

Niciun comentariu: