duminică, 15 august 2010

Jocurile Olimpice de Vară 2010

Aţi citit bine. Au început Jocurile Olimpice de Vară din 2010, varianta destinată juniorilor cu vârste cuprinse între 14 si 18 ani. Ştiaţi asta? Probabil că nu, având în vedere că posturile sportive nu prezintă decât fotbal, can-can, fotbal, fotbal şi can-can, ziarele de specialitate făcând acelaşi lucru. Ieri a fost ceremonia de deschidere a Jocurile Olimpice care se ţin în Singapore. Dacă participă şi România la această ediţie având în vedere că e criză la toate nivelurile? Da, participă cu 30 de sportivi, pe care îi voi menţiona, pentru că ei sunt viitorul sportului românesc.

Atletism

Monica Florea (3000 m)
Bianca Razor (400 m)
Bianca Lazăr Fazercaş (aruncarea ciocanului)
Alina Rotaru (săritură în lungime, purtătoarea drapelului la ceremonia de deschidere)
Ana Roşianu (100 m)
Dana Loghin (2000 m obstacole)
Claudiu Cimpoieru (3000 m)
Laurenţiu Roşu (2000 m obstacole)

Box

Alexandru Marin (54 kg)

Canoe

Andrei Liferi

Scrimă

Lucian Ciovică
Amalia Alexandra Tătăran
Dragoş Sebastian Sîrbu

Gimnastică

Diana Laura Bulimar
Andrei Vasile Muntean

Judo

Alexandra Maria Pop
Ioan Vlad Vişan

Canotaj

Mădălina Buzdugan
Ana Maria Gigica
Ioan Prundeanu

Tir

Ştefan Rareş Ion
Alexandra Silvia Morar

Nataţie

Marius Radu
Carina Bianca Macavei
Răzvan Mihai Tudosie
Alexandra Dobrin

Tenis de masă

Bernadette Cynthia Szucs

Tenis

Cristina Dinu

Haltere

Andreea Aanei
Florin Ionuţ Croitoru

Nu ştiu câte medalii vom obţine, însă cred că atletismul, scrima, canotajul şi tenisul de masă ne vor face să ne simţim mândri şi să vedem că vine ceva din urmă în sportul românesc, deşi în România banii se investec în poşete Vuiton. Eu le ţin pumnii tuturor sportivilor noştri, chiar dacă, evident, nu există niciun post românesc de televiziune care să transmită Jocurile Olimpice. Bine că este "Burlacul" mai important... Voi posta aici rezultatele notabile ale sportivilor noştri (nu am niciun dubiu că vor fi).

Pace, Lumină, Iubire şi Respect,
MariusZ.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Vreau sa-ti fac o mica observatie si sa-ti atrag putin atentia pentru ca din lipsa de cunostinte ai facut o mare greseala!Pentru gimnastica nu este lipsa de sportivi la aceasta competitie, regulamentul prevede ca fiecare tara participanta are posibilitatea de a prezenta o singura gimnasta si un singur gimnast care si-au obtinut calificarile la Campionatele Europene de la Birmingham! Deci, trecutul a fost victorios, prezentul de asemenea, iar viitorul ne rezerva copii talentati!
Prin urmare, mai putine comentarii!!!!!!!!!

MariusZ spunea...

Ce pot sa zic? Imi cer scuze ca am gresit si sper sa fie asa cum zici tu. Multumesc pentru observatie. O sa ma corectez. :D