sâmbătă, 20 decembrie 2008

Clipurile din 2008

Ce a insemnat anul 2008 din punctul de vedere al clipurilor? Nimic special, nimic spectaculos...o usoara (?) intoxicare cu clipurile unor artisti (guess who) si...clisee peste clisee.
Am inceput excelent, cu aspectele negative. Iata si cateva aspecte destul de deranjante:
Girlicious - trupa din care fac parte patru fete frumusele americane si care au fost luate sub aripa protectoare a PCD. Ce a iesit? O trupa cat mai dezbracata, care reuseste sa ne aduca aminte de relatia Asia-Pops.


Girlicious - Stupid Shit
Vezi mai multe video din Muzica »
Basshunter - talentatul DJ nordic a scos o melodie pe care toata lumea o adora si o canta si o lauda, "Now you're gone". Dat fiind ca era ceva nou, mi-a placut si mie. Ce a urmat a fost o adevarata intoxicare. Basshunter A FACUT UN INTREG ALBUM CARE ARE, PRACTIC, ACEEASI MELODIE, REMIXATA DE "n" ORI. Mai grav este ca a scos clipuri pe banda rulanta...la aceeasi melodie remixata...cu aceeasi tipa in fiecare dintre ele... Oribil de-a dreptul, insa nu la fel de oribil ca declaratia lui: "I have sex once in a while, but I also love to masturbate". Prietene... Kitsch-ul e la ordinea zilei, deci singurul premiu pe care l-ar merita ar fi...O CAMERA.

Basshunter - Angel in the night

Basshunter & Alina - Numa numa

Rihanna - o fata frumusica, talentata, care pare sa fie de cativa ani buni pe piata, insa...e doar o iluzie. Este vorba si in acest caz despre o intoxicare grosolana, urmare a faptului ca a scos nu mai putin de 6 clipuri numai in 2008. Da, chiar sunt 6 clipuri. Se ajunsese chiar ca pe fiecare post de muzica sa fie Rihanna, in acelasi timp, dar cu clipuri diferite. Nu lovesc in calitatea clipurilor, desi "Disturbia" imi pare unul dintre cele mai cretine si scarboase clipuri scoase vreodata, insa...come on, nu mai exista nicio limita?


Rihanna - Disturbia (disturbing to watch)


Rihanna feat. Justin Timberlake - Rehab
Vezi mai multe video din TV »


Rihanna - Don't Stop The Music Video
Vezi mai multe video din Muzica »

Melodii bune cu clipuri slabe

Cats love Dogs - Zupper
*Trebuie sa recunosc, este una din melodiile mele preferate de anul acesta; am ascultat-o jumatate din primavara, o vara intreaga si chiar si putin din toamna si tot nu m-am plictisit de ea. Problema este ca face parte din categoria "melodii bune cu clipuri slabe". Adroidul care molipseste lumea cu virusul dansului este, in sine, o idee medie; machiajul interpretei, precum si costumatia ei sunt extrem de bizare, factori ce coboara extrem de mult calitatea clipului. Pacat.Cats Love Dogs - Zupper - Music Video 2008
Vezi mai multe video din Muzica »

Inna - Hot

Pentru Dumnezeu, este hitul toamnei, al iernii, poate si al primaverii, iar daca posturile de radio se straduiesc, chiar al verii 2009. Este una din cele mai bune melodii ale anului 2008, fara indoiala. A cucerit mii, zeci de mii de ascultatori fara sa aiba clip la TV. O excelenta melodie de club, care ar fi meritat un clip mult mai inspirat.Inna - Hot
Vezi mai multe video din Muzica »
P.S. Chiar si interpreta si-a dat seama ca acest clip e slab, asa ca a scos si o a doua versiune...mai slaba decat prima, din pacate.


DJ David & Dony - Sexy thing

Din hit in hit...acesta a fost hitul verii, doamnelor si domnilor. Ca si Inna - Hot, a fost o melodie care a cucerit o armata de ascultatori fara a avea un clip la TV. Ca si in cazul de mai sus, clipul este sub asteptari. Fata care este urmarita de camere pe toata durata clipului, precum si intalnirea dintre DJ si aceasta aduc foarte mult a Basshunter, un lucru ingrijorator (din punctul meu de vedere) pentru viitorul lui DJ David. Oricum, sunt sincer si recunosc faptul ca e un clip mai bun decat cele trei de mai sus.Trecem de la melodii bune la melodii mai putin bune, cu clipuri pe masura. Aici nominalizez melodia "Punani" ("Pussy" in traducere libera) a Andrei Adam. O melodie care are un mesaj prost (indeamna la prostitutie, practic), are si un clip slab, la nivelul unuia din "hiturile" mai vechi ale Andei, "Nai Nai".Prea multe rele nu fac nici macar cat un bine. Anul 2008 a fost un an in care au aparut multe clipuri kitschoase, insa printre ele s-au mai strecurat si cateva care chiar au un mesaj si care chiar merita vazute.

1.Flobots - HandlebarsFlobots - Handlebars
Vezi mai multe video din Muzica »

2.Kanye West - Love lockdown
*Un clip atat de simplu dar care transmite atat de multe; depinde si ce vede fiecare in acesta, depinde si felul in care sunt percepute triburile africane.Kanye West - Love LockDown (HQ)
Vezi mai multe video din Muzica »

3.Kanye West feat. Chris Martin - HomecomingKanye West - Homecoming feat. Chris Martin [Official Video]
Vezi mai multe video din Muzica »

4.Smiley, Alex, Don Baxter & Moga - Am bani de dat
*Apreciez in special modul in care e realizat acest clip.Smiley - Am Bani De Dat
Vezi mai multe video din Muzica »

5.Chase & Status feat. Plan B - Pieces
*Melodia si clipul se completeaza reciproc; o idee originala, intr-adevar.6.Akcent - Stay with me
*Se poate spune ca sunt subiectiv, insa clipul acesta se apropie de valoarea clipului melodiei "Angels" atat prin modul in care e realizat, cat si prin mesajul prin care il transmite; love can save one's life7.Dima Bilan - Believe
*Mesaj excelent, realizare excelenta, voce excelenta, melodie excelenta; nimeni nu a meritat sa castige Eurovisionul mai mult decat Dima Bilan.Si premiul pentru THE MOST FUCKED UP CLIP OF THE YEAR REVINE

PARAZITII - DE ZIUA TAI hope you enjoyed reading this as much as I enjoyed writing it.

Peace & love,
MariusZ

Niciun comentariu: