marți, 23 decembrie 2008

You think you know me

Nimic nu e ceea ce pare. Niciun om nu este exact asa cum incearca el sa pozeze. Fiecare evidentiaza aspectele negative ale unui lucru sau ale unei persoane, indiferent de numarul sau gravitatea, ajungandu-se chiar dintr-un defect mic, dintr-o neintelegere, dintr-o interpretare gresita a cui nu trebuie sa se distruga viata unei persoane. Daca esti mai rece, mai inchis, mai introvertit, esti izolat de catre ceilalti (care sunt, pana la urma, varietati de-ale tale; in orice persoana vezi un EU, insa exista aspecte care te diferentiaza de respectivul); daca esti mai deschis, vorbaret, atunci risti sa fii luat de prost; daca esti undeva intre cele doua bariere, atunci ai o oarecare sansa sa fii acceptat. Dar chiar vrei sa fii acceptat? Chiar vrei sa devii si tu un om care eticheteaza, care crede ca el cunoaste pe toata lumea? Dar de ce ai face asta? Chiar atat de mult conteaza pentru tine sa fii acceptat de niste persoane in care nu poti avea nicio baza?
Stiu ca nu spun lucruri noi, stiu ca toate aceste lucruri le auziti si de la parinti, in muzica, la televizor, le cititi pe alte bloguri sau prin ziare, insa este incredibil de deranjant sa auzi la anumite persoane replici de genul "lasa ca stiu ca asa e, ca te cunosc prea bine". Multi psihologi considera ca omul nu se poate cunoaste 100 % pe sine pe intreaga durata a vietii sale, deci cum ar putea spune o persoana pe care o stiu de...mai putin timp decat ma stiu pe mine ca ma cunoaste, atat timp cat nici eu nu-mi stiu exact toate reactiile? Nu toata lumea a auzit de psihologi, unele persoane nici macar nu stiu ce inseamna psihologie, iar altii abia pot sa pronunte acest cuvant, prin urmare este vorba de o ignoranta totala a celor din jur. Tocmai aceasta ignoranta doare pana la urma, pentru ca vedeti voi...viitorul vine peste noi cu pasi repezi, iar generatia aceasta nu este deloc entuziasmanta. Multi cred ca stiu multe, insa nimeni nu stie nimic, in final.
Cu cat cercetezi mai mult, cu atat descoperi ca stii putin. Totul este sa cercetezi, totul e in mainile oamenilor, insa ignoranta, comoditatea, lenea de a gandi mai in profunzime problemele nu duc decat la declin. Fiecare se cunoaste pe sine intr-o anumita masura, insa nimeni nu cunoaste adevarata fata a aproapelui. Credeai ca ma cunosti?

Niciun comentariu: