marți, 2 decembrie 2008

Death Magnetic


Metallica...un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Deja intrati in istoria muzicii pentru stilul lor inconfundabil si numeroasele distinctii cu aur, platina si chiar diamant, acesti oameni isi continua glorioasa lor cariera cu un album nou, care aminteste foarte mult de inceputurile lor: "Death Magnetic".
Lansat pe 12 septembrie 2008, noul album Metallica are 10 track-uri si reuseste sa stearga imaginea proasta facuta de albumul din 2003, "St.Anger". Parerile fanilor sunt impartite, insa majoritar favorabile. Cel mai mult s-a lovit in piesele "The day that never comes" (primul single al albumului) si "The Unforgiven III" (o continuare de la care se aveau asteptari enorme, avand in vedere primele doua parti), pe motiv ca ar fi de umplutura si nu reprezinta cu nimic Metallica pe care "cu totii o iubim". Eu nu sunt chiar atat de vehement in privinta celor doua melodii, desi nu prea diger marea majoritate a baladelor, care imi par niste kitsch-uri incredibile. "The day that never comes" poate sa fie considerata o continuare a melodiei "One", din urma cu aproape 20 de ani. Nu pot spune despre aceasta melodie ca este chiar cea mai buna de pe album, insa raportata la alte melodii de acelasi profil, nu merita criticata. De la "The Unforgiven III", totusi, trebuia sa recunosc ca ma asteptam la altceva. Versurile sunt, intr-adevar, demne de apreciat, insa pare mai mult un remake.
Albumul te baga direct in priza cu melodia "That was just your life" (una din preferintele mele, sa fiu sincer). Cum ar zice englezul, "this is a very good way to introduce yourself", deci 10/10 pentru alegerea facuta. "The end of the line" este a doua melodie de pe album, o melodie aproape la fel de buna ca prima, venind, practic, in continuarea acesteia, sprijinind continuitatea albumului, neintrand in monotonie. 9/10. A treia melodie de pe album este "Broken, beat and scarred", o melodie diferita fata de primele doua, ceva mai lenta, insa la fel de graitoare si zgomotoasa. Oamenii ne arata pentru a treia oara pe acest album ca, desi au trecut anii peste ei, nu si-au pierdut din forta. 9/10. Cea de-a patra melodie este primul single de pe album, "The day that never comes", o melodie care mie, sincer, imi place foarte mult, nu neaparat reprezentativa pentru album, insa destul de buna pentru a fi un single (doar-doar mai atragem asa si cativa cumparatori din alte sfere, nu?). 9/10. A cincea melodie este poate cea mai buna de pe album. Aceasta se numeste "All Nightmare Long", a fost theme song pentru pay-per-view-ul WWE, "No Mercy 2008" si va fi cel de-al cincilea single de pe album. Aduce putin cu "Master of Puppets", insa maretia acestei melodii va mai fi atinsa cu greu. Cu toate acestea, 10/10 pentru "All Nightmare Long". "Cyanide" este cea de-a sasea melodie de pe album si cel de-al treilea single. O melodie in nota albumului, aducand putin cu "Broken, beat and scarred", primeste 9/10. "The Unforgiven III", a saptea melodie de pe album, mi-am zis parerea despre ea, imi place destul de mult, numai ca pare un remake si acest lucru o trage putin in jos. 8/10. "The Judas Kiss", a opta melodie de pe album, al patrulea single, pot spune ca suna destul de interesant si ca putea sa fie dublat si de un videoclip. Still, 9/10. A noua melodie de pe album este "Suicide and Redemption", o melodie instrumentala care aduce aminte de Metallica anilor 80. Cu adevarat bun. 10/10. Last but not least, "My Apocalypse", al doilea single de pe album, mai slab decat "The Judas Kiss", totusi. 9/10.

Per total, albumul "Death Magnetic" primeste 92/100, nota 9.2 din partea mea. Felicitari pentru trupa Metallica.

Niciun comentariu: